Szerb busztok (bár lehet stílusosabb lenne Dolmus sztok-kal köszönni :D)

A helyzet a következő, kevés dolgon kívül nem történik itt az égvilágon semmi. A kevés dolgok:

1. Megfáztam. Köhögök és vááá!! Mi lesz otthon ha itt a 30-18 fokba átmenve megfagyok?

2. Zarjával és Mariával felfedeztük Kazanlit, ami körülbelül azt jelenti, hogy bementünk a két utcába ahol találtunk 5 szupermarketet egy postát és 4 kocsmát. Nem történt semmi különösebb a "városközpontban", úgyhogy ezt most nem részletezem.

3. Tegnap este Seyhan egyik kolegájánál voltunk "családlátogatáson". Azért tettem idézőjelbe, mert csak a házigazdi volt otthon. A fiai egyetemen, az asszony meg az unokahúgának segített szülni éppen :D. Megittunk egy teát és mesélt a török tradíciókról, amiknek a 97%-val már amúgyis tisztában voltam. Viszont itt is volt hatalmas plazma tévé a nappaliban. Ez amolyan kötelező kellék szerintem, ami viszont durva, hogy itt a konyhában is volt egy 3/4 akkora mint a nappaliban :D. Lehet, hogy itt a társadalmi helyzet bemutatására a plazma tévét használják? Aki gazdagabb annak lehet, hogy a WC-ben is van?? :O A végén azonban nagy meglepetésünkre kiosztotta mindenkinek a Korán angol változatát. Gyönyörű szép! Nálam lehet megnézni, ha hazaértem. A megtekintési díj 2 líra ehehehehe. :D. Aztán hazafelé Alicannal meg Borissal jöttem. Alican úgy vezet, hogy lehet többet nem ülök autóba :D. NA jó nem... de azért tényleg elég szlalomos érzésem volt a mersini forgalomban az autókat kerülgetve, és ha éppen nem sikerült kikerülni valakit, előfordult hogy a járdára(ami egyébként elég széles volt) felmenve sikerült kikerülni egy egész csapatnyi autót. 

Ezen kívül az égvilágon semmi nem történik. Mindig megbeszéljük, hogy csinálunk valamit, aztán persze nem történik semmi. Mindenki ül a gép előtt vagy bemegy Mersinbe. Az a vicces ebben, hogy elvileg a projekt végén kéne csinálnunk valami nagy durranást. Na mi már káb húsz dolgot kitaláltunk, elkezdtük végrehajtani, aztán úgy ahogy van megállt az egész projekt. Pl. kreatív wörkshop, teknőcszínház (a négy teknőc jelmeze már félig kész! Ez is valami! ), valami fesztivál amiről nem is tudok komolyabb részleteket :D, aztán most meg jött ez a sulfuric acid (kénsav) történet. Ami úgy hangzik, hogy van egy gyár itt a szomszédságban, ami kitalálta, hogy kénsavat fog előállítani, az egyesület meg kitalálta, hogy mi meg majd megakadályozzuk. Egyszóval valami szórólapokat kéne gyártani, arról, hogy mennyire szörnyű ez az egész és emberek tiltakozzatok. Na ebben addig jutottunk, hogy találtunk képeket, amik borzasztóan néznek ki, és néhány balesetet, ami korábbi gyárakkal történt meg. De flyer még ,mindig nem lett belőle. 

Konklúziók:

1.Elképesztően nehéz megmozgatni 10 fiatalt, akik hajnalig buliznak.

2. A török társadalmi helyzet a plazma tévék számában mutatkozik be.

3. 12 embernek kevés 6 darab 3/4 kilós kenyér.

A mai zene pedig stílusosan

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofievsmersin.blog.hu/api/trackback/id/tr283349499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása