Koncert meg miegymás

2011.10.06. 15:43

 Sziasztok!

Történések vannak, úgyhogy írok :). Tegnap délután elmentünk Mariával, a bolgár lánnyal a mersini plázába "soppingolni". Úgy kezdődött a dolog, hogy Kazanlivól bementünk Mersinbe. Namost Mersin igencsak nagy város, ezért sok helyi buszjárat van.   Mi megtaláltuk, ami Forum( pláza neve) felé visz, igenám, de kicsit tovább maradtunk a buszon mint kellett volna, mert a buszsofőr elfelejtett szólni nekünk, hogy lányok szálljatok ám le, mert én kimegyek ám a halálba még ezután a megálló után. Szóval fennmaradtunk a buszon és egyre kijjebb és kijjebb értünk a városközpontból, amikor már túl sok benzinkút mellett elhaladtunk megkérdeztem a buszsofőrt, hogy mégis hol a fészkes rákfészekben vagyunk???, erre ő a fejére cspott és mondta hogy bocsibocsibocsi, elfelejtettelek titeket, de ha most leszálltok röpke 18 perc alatt visszaértek a forumhoz :D. Úgyhogy leszálltunk a buszról felszálltunk a másik buszra és egy órával a tervezett időpont után megérkeztünk a plázához, ahol megállapítottunk hogy minden nagyon drága, és hogy rengeteg a bolt :). Ezután visszamentünk a kazanli buszmegállóhoz, ahol találkoztunk volna a többiekkel, csakhogy ezek a fránya törökök még az egyetemistáknál is notóriusabb késők, ezért vártunk a többiekre egy órát, majd kaptam egy sms-t Seyhantól (főházigazdi), hogy ugyan sétáljunk már el a postáig, mert inkább oda jönnek elénk. Azért volt találka, mert tegnap volt az internesönál tanárok napja, amiről mi nem tudunk odahaza, legalábbis nekem új volt. Itt viszont ünneplik, ezért elmentünk a mersini tanárok napjára a koncertekre. A koncerten 3 együttes lépett fel és rá kellett jönnöm, hogy a törökök irtó jól tudnak bulizni a helyi zenére, szóval nagy nacionalisták. Otthon ha van egy ingyen koncert a magyar együttesekből két nyugger néni integet az első sorban és sírva mondja a szöveget az adott zenekarral, a többiek meg karba tett kézzel várják, hogy valami angol zene de legalábbis minőségi zene legyen már. Namost itt ahogy megszólalt az első hang az énekes/énekesnő szájából az emberek rohantak a színpad elé, és táncolták a helyi néptáncot, amit szintén mindenki ismer (igaz nem is bonyolultabb az egyszerű csárdásnál). A végén már az egész nézőtér a színpad előtt toporogva táncolt, alig fértek el. A hangulat fergeteges volt. Főleg az utolsó énekest élveztem, neki a beszédhangja is bámulatosan szép volt. Az este végén Balikekmek-eltünk egyet, ami azt jelenti hogy füstölthalas kenyeret ettünk kétpofára, mert borzasztó finom volt.

Azután ma kreatívkodtunk ismételten. Ami mókás így csapatban. Reggel Raabi( tuniszi kölök-kicsit disabled szegény, de azért aranyos. Mindig azt mondoatja hogy of course of course édes mindegy mit kérdezel tőle ez a válasz vagy az, hogy it okay! :) )... Szóval raabi meg én a nyakunkba vettük a szomszédságot, hogy némi használatlan ruhanemű után nézzünk a vörksophoz.(Táskának tolltartónak meg miegyébnek teljesen tökéletes a használt ruha.) Kicsit féltem ettől, mert nem tudtam hogy fognak hozzáállnni ehhez a népek. Azt hittem vagy száz helyre el kell mennünk erre becsöngettünk a második lakásba, elmondtam kik vagyunk és mit akarunk erre a bácsi meg a felesége behívtak teázni és még a teát ittuk, csak hordták hordták a sok ruhát, megraktak egy egész nagy szemétgyűjtős zsákot, szóval ennyi volt a küldetés mission completed, :D. Plusz mmég egy kiló (és ezt most szó szerint kell érteni) Egy kiló=egy zacskó teát is kaptunk ajándékba! Mókás volt nagyon. Áthívtam őket kávézni, de nem tudom eljönnek-e. Amúgy látnotok kellett volna a lakást! Tele volt minden arannyal meg a fiaik esküvői és katonai képeivel. Elég giccs volt plusz itt a nagy semmi közepén, egy hatalmas plazma tévé volt a lakásban. Nem rossz szociográfiának sem ez a hely. :)

NA mára ennyit. SZERETEM A TÖRÖK EMBEREKET!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofievsmersin.blog.hu/api/trackback/id/tr763282828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása