Szervusztok!

Október 11-16-ig Antalyában tartózkodik piciny csapatunk, mert cirka egy hónappal megérkezésünk után onörrájvöl(azaz megérkezési) tréningen kell részt vennünk, amit a török nemzeti iroda/ügynökség szervez és ahol az összes, Törökországba érkező önkéntest, aki még nem vett részt onörrájvöl tréningen. Szóval nagy buli ez. Rajtunk kívül vannak itt önkéntesek Gazientepből, Ankarából, Isztambulból, Fetihyeből, Antalyából. Egyébként sok a német és a francia önkéntes, de vannak lengyelek, spanyolok, csehek és szlovénok is. A szállásunk a Worlds Of Wonders Topkapi Palace nevű  5 csillagos szállodában van, aminek egy a hátránya, hogy ez egy ilyen szállodakomplexum kellős közepén helyezkedik el, irtózatosan messze a várostól. Olyan ez, mintha egy aranykalitkába lennénk bezárva, merthogy all-inclusive ellátás van, még a piát is ingyen kapjuk, de nem találkozunk az igazi Antalyával vagy a helyi emberekkel, csak a kegyetlensok német-holland-angol-török túristával.

A program a következőképpen alakul:

1.nap: megérkezés (nekünk ez egy cirka 12 órás buszút plusz egy óra a helyi közlekedéssel: itt meg kell jegyezzem, hogy a török buszok igen jók. Van videó, kényelmes alvós hátradölthetős szék meg minden.) Este fullos vacsi (svéd asztal van minden étkezésnél, szóval azt eszel, amit akarsz, de tényleg. Olyannyira, hogy néha nem tudom eldönteni, mindent meg kell kóstolni alapon... Aztán visszafogtam magam, hogyhát mégse egy vizilót várjatok a reptéren és úgy döntöttem, hogy csak keveset eszem, amolyan extrás diétán vagyok tehát.) Aztán meeting. A mersini csapat önmagához híven nem tudta, mikor mi van, szóval szimpla fél órát késtünk a meetingről. De a trainerek nem haragudtak, egyébként sem volt kitáblázva, hogy mersini, azaz török idő szerint (A török idő azt jelenti, hogy minden egy, esetleg kettő, de esetenként 4 órával a megbeszélt időpont után történik) vagy európai uniós egyeztessük óráinkat idő szerint gondolják a meetingeket.

2. nap: Meeting orrvérzésig, de egészen izgalmas normális témák. Este film, ami vicces, humoros, és tetszett.

3.nap: Meeting délelőtt. Az egyik csoportban konfliktuskezelés, a másikban némi kultúrsokk videón keresztül, de nincs hangfal mert az elromlott :D. Délután gyors buszos városnézés hello tourist jelleggel. Megtekintettük a vízesést, amely a tengerbe zuhan :D, illetve Antalya óvárosát is megnéztük, ahol bazár van meg mecset. Elég rohanós volt, de szép. Nekem az egyik kiszögellés tetszett a legjobban, ahol a tengerre lehetett látni és szemben a hegyek vad sziluettje látszódott. Aztán a másik, ami még tetszett ebben a napban, hogy Berat az egyik igen jó humorral megáldott mentorunk, megtanított Tavla-zni. Itt mindenki tavlat (más néven backgammon) játszik, úgyhogy ez igen hasznos lehet az elkövetkező egy hónapra nézve, még akkor is ha nem teljesen értem az összes szabályt. Este meg iszogattunk, néptáncot tanultunk, aztán alvás.

4.nap: most itt ülök az ágyon és pötyögöm be az eddigi eseményeket. Majd az utolsó két nap történetét is megkapjátok.

 

Napi tanulság:

1. Sose higgy a törököknek, ha távolságokról van szó, mert 3 milliószor nagyobb országban élnek mint te és nekik más fogalmaik vannak a közelről, mint Neked. Erre akkor jöttünk rá Danival, a magyar-román sráccal, amikor megkérdeztük Seyhan-t (főházigazdi Kazanliban), hogy mégis mennyire van messze Antalya Mersintől. Erre ő csak legyintett, hogy 'ÁÁ tök közel van!”, ezután derült ki, hogy ez a „közel” ez kérem szépen 12 óra buszút fél éjszaka plusz fél nap. :)

Aztán az egyik önkéntes pajtival be akartunk menni egy picit a „közeli” bevásárlóközpontba, mert neki kellett fejfájáscsillapító én meg elkísértem. Hát ez a Beratáltal közelinek tituált bevásárlóközpont cirka másfél óra sétánkba került. Plusz mire odaértünk Rosa fejfájása el is múlt, de azért jót sétiztünk meg kacaráztunk a helyzeten. Közben kirabolhattunk volna körülbelül 3 boltot, ha akarjuk, mert amikor bementünk és elkezdtünk kiabálni, hogy HHELLLOO, HELLO Burda bir kisi var mi? magyarán Van itt valaki? akkor kábé 20 perc múlva dugta ki a fejét valaki a szomszédos lakásból, hogy mégis mit szeretnénk? :D

Na most már tényleg befejezem. Legyetek jók puszi mindenkinek! Borzasztóan hiányoztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofievsmersin.blog.hu/api/trackback/id/tr433301999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása